Toepassingen

Bezoekers registreren zonder een afspraak

Het is bij veel organisaties gebruikelijk dat bezoekers, naast de medewerkers, zonder afspraak bij uw organisatie naar binnen stappen. Er zijn dan allerlei redenen te bedenken waarom het belangrijk is om dit bezoek te registreren. Denk aan de Arbowetgeving die voor alle organisaties geldt, want u wilt weten wie er zich in uw pand bevinden. Of HACCP richtlijnen bij voedselverwerkers.

Lees meer

Bezoek op afspraak 

Veel organisaties willen tegenwoordig dat alle bezoekers vooraf worden aangemeld. Bij binnenkomst meldt de bezoeker zich aan, en degene die de afspraak heeft gemaakt ontvangt een mail of SMS dat hun bezoek is gearriveerd. Denk aan uw kantoor of aan lokale- of semi-overheidsinstellingen, zorginstellingen en bedrijven die actief zijn in de logistiek. 

Lees meer

Wachtrijmanagement als u met meerdere balies werkt

U werkt er iedere dag hard aan om uw klanten of bezoekers een goede ervaring met uw (service)organisatie te bieden. Een effectief en efficiënt wachtrijmanagementsysteem maakt dan een wereld van verschil. Bezoekers melden zich, met of zonder reserveringsnummer, bij uw organisatie op een display aan. Reflex Visitor verwijst uw gasten simpel en snel door naar de juiste balie. Ideaal ook voor afspraken die zijn gemaakt via Outlook en Office 365.

Lees meer