Bezoekersregistratie: eenvoudig bezoekers aanmelden en afmelden

Bezoekersregistratie maakt ontmoeten makkelijk

Medewerkers, bezoekers, partners of leveranciers, er zijn nogal wat bezoekersstromen. Waar veel organisaties nog werken met een papieren inschrijfboek of Excel-lijst, regelt een digitale bezoekersregistratie alles op een moderne, klantvriendelijke en volledig geautomatiseerde manier. Zo kan het papieren inschrijfboek de deur uit en heeft u altijd een volledig overzicht van de aanwezigen in uw pand. Of u nu alle bezoekers die uw gebouw betreden wilt aanmelden en afmelden, bezoeken op afspraak wilt implementeren, of balies en wachtrijen wilt automatiseren: met Reflex Visitor heeft u een oplossing op maat.

Denkt u na over…

  • Het vervangen van het papieren inschrijfboek bij de receptie?
  • Hoe u werken en bezoeken op afspraak kunt implementeren in uw organisatie?
  • Het optimaliseren van bezoekersstromen, balies of wachtrijen?


Dan is Reflex Visitor de oplossing voor u. Plan een vrijblijvende demonstratie in of bekijk de toepassingen van ons systeem.

Plan een demo

Bezoekersregistratie: de voordelen

  • Maak bezoek aanmelden en afmelden bij uw organisatie makkelijk, eventueel met QR-codes of met afspraaknummers
  • Zorg voor een moderne en professionele uitstraling en ontvangst en vervang het papieren logboek
  • Koppel eenvoudig met Outlook en Microsoft 365 bij bezoek op afspraak of pre-registratie
  • Creëer real time inzicht en overzicht in aanwezige bezoekers in uw pand
  • Houd uw werkplek veilig en voldoe aan eisen vanuit AVG en GDPR, HACCP, ISO en de Arbowet

Alle bezoekers registreren of bezoeken op afspraak?

In de praktijk komen wij als het gaat om bezoekers registreren op hoofdlijnen twee scenario’s tegen. Er is vrije inloop en u wilt alle bezoekers die het gebouw betreden registreren, of u wilt enkel bezoekers registreren die vooraf een afspraak maken met uw organisatie. In beide gevallen bieden wij met Reflex Visitor een oplossing op maat. In een demonstratie leggen wij u uit hoe wij ontmoeten makkelijk maken met digitale bezoekersregistratie.

Plan uw demo in


Ervaringen van onze gebruikers

Inmiddels regelen wij voor diverse organisaties en scenario’s alles rondom bezoekersregistratie en bezoek aanmelden en afmelden.

Referenties

“Er was enkel een Excel-sheet waarin we mensen registreerden die op bezoek kwamen”, vertelt Nathalie Temmerman, onthaal – marketing medewerker bij engels. “Nu meldt iedereen zich aan op het tablet, zowel medewerkers als bezoekers.” Sinds september 2020 maakt engels gebruik van ons digitaal bezoekersregistratiesysteem.

Lees verder

“We moeten van iedereen die bij ons op bezoek is geweest weten wanneer diegene ons bedrijf heeft bezocht”, vertelt Hans Vriezen, Hoofd ICT bij Seasun. Seasun is een familiebedrijf en teler van verschillende soorten tomaten en paprika’s met in het hoogseizoen maar liefst tot 700 werknemers.

Lees verder

De A’DAM Toren is een creatieve hub met niet alleen werkplekken en kantoren, maar ook een hotel, restaurant en nachtclub. “Tijdens de Coronacrisis hebben we nagedacht over onze werkprocessen en procedures. Wat kan ons helpen om bepaalde processen makkelijker te maken?”,

Lees verder