De keuze viel op Reflex, met name vanwege het gemak van ‘the cloud’

‘Als mensen op onze site zijn, hoeven ze niet opnieuw in te loggen voor een reservering. Zo’n systeem met een Active Directory koppeling wilden we graag. Reflex voorziet daarin en is ook op andere punten gebruiksvriendelijk, zowel aan de voorkant - voor de gebruiker – als aan de achterkant – voor ons als IT-afdeling.’ Dat zegt Claudia Musters, applicatiebeheerder bij de grote Brabantse zorgorganisatie Thebe. 

Flink gegroeid

Thebe biedt kraamzorg, thuiszorg en zorg in 24 woonzorgcentra is West- en Midden-Brabant. Met ongeveer 5.000 medewerkers is het een van de grotere zorgorganisaties in het land. De wortels van Thebe liggen bij het Wit-Gele Kruis, een kruisvereniging op het gebied van zieken- en gezondheidszorg, die in 1919 is opgericht. Vooral door fusies is de organisatie in de afgelopen tien jaar flink gegroeid, zowel in omvang als in de breedte van het pakket aan dienstverlening.

Upgrade naar beter systeem

‘Bij ons gaat het om zo’n 40.000 reserveringen per jaar, van ruimtes tot rolstoelbussen en van een beamer tot een plek in een kapsalon,’ zegt Claudia Muster, ‎IT-er bij Thebe als applicatie beheerder. ‘De module voor reserveringen die we hadden, voldeed in principe. Maar met de overgang naar een nieuw intranet was het tijd voor een upgrade naar een beter systeem.’ De keuze viel op Reflex, met name vanwege het gemak van ‘the cloud’ en vooral de ingebouwde ADFS-koppeling (Active Directory Federation Services). Door een slimme manier van beveiliging hoeven gebruikers daarbij maar één keer in te loggen op een site en kunnen ze daarna ook de reserveringen doen zonder opnieuw te hoeven verifiëren.

Zelf inregelen

Claudia Musters: ‘Reflex is erg gebruiksvriendelijk. Voor de gebruiker, maar ook voor ons aan de achterkant. We konden een heleboel zelf inregelen. Waarbij de samenwerking met Reflex overigens prima is verlopen, in goed overleg hebben we samen de puntjes op de i gezet.’ Thebe kiest ervoor om het reserveren van ruimtes, beamers en laptops via het nieuwe systeem te laten lopen. ‘Dat omvat verreweg het grootste deel van de reserveringen. Voor de overige producten en diensten hebben we een andere oplossing.’