Room booking displays en vergaderruimtes reserveren bij Rijn IJssel

Rijn IJssel is een vooraanstaande onderwijsinstelling in de regio Arnhem/Nijmegen/Wageningen. Met maar liefst 23 vestigingen en 15.000 studenten en medewerkers, heeft Rijn IJssel een grote impact in deze regio. Gezien het grote aantal studenten en personeel werd de vraag naar spontane, face-to-face vergaderingen steeds nijpender. Zowel studenten als personeel zochten naar ruimtes voor privégesprekken, maar de uitdaging lag vaak in het snel vinden van een beschikbare ruimte. Hoe wij dat hebben opgelost? Bekijk de video.

Technologie omarmen: de samenwerking met Reflex Online

Om dit probleem aan te pakken, ging Rijn IJssel een samenwerking aan met Reflex Online. Na een uitgebreide evaluatie van de behoeften van Rijn IJssel, hebben de twee partijen samengewerkt om de Reflex Zaaldisplays bij Rijn IJssel te implementeren. Rijn IJssel profiteert nu van een volledige en laagdrempelige room booking oplossing:

  • Gebruikersgemak: Mogelijk om ad-hoc ter plekke ruimtes te reserveren, via Outlook een ruimte vast te leggen of op het display zelf een vrije ruimte te vinden elders in het pand.
  • Visuele indicatie: De room booking displays tonen aan de hand van LED-lampjes van afstand of een ruimte bezet is (rood), vrij is (groen) of binnenkort bezet is (geel).
  • Installatiegemak: Door power-over-etherner nog maar één kabel voor zowel internet als stroom, plus flexibele montage-opties op de muur of op glas.

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze room booking oplossing om makkelijk vergaderruimtes te reserveren? Neem dan contact op met info@reflex-online.com of via +31(0)345 630123. Of vraag direct een prijs op maat aan. Onze experts helpen u graag.

Een geïntegreerde oplossing door Reflex Online & ProDVX

Door de naadloze integratie van de APPC-10SLB displays van ProDVX en onze room booking software heeft Rijn IJssel op indrukwekkende wijze technologie omarmd om hun uitdagingen direct aan te gaan.Ten eerste bieden we bij Rijn IJssel twee onderscheidende softwarefuncties om het reserveren van ruimtes te vergemakkelijken. Een veelvoorkomend scenario is namelijk dat je bij een bezette ruimte aankomt. Via het display kunnen studenten en medewerkers nu direct een andere beschikbare ruimte elders in het gebouw vinden. Daarnaast zorgt de integratie met Outlook-agenda’s voor een optimale reserveringservaring. Hiermee faciliteren we namelijk niet alleen het vooraf reserveren van ruimtes, maar stroomlijnen we ook de ad hoc reserveringen: deze worden namelijk meteen in de Outlook-agenda’s weergegeven. Zo kan er nooit verwarring ontstaan.

ProDVX

Daarnaast is het vermeldenswaardig dat de APPC-10SLB displays van ProDVX onze eerste keus zijn als room booking displays. De APPC-10SLB is door ProDVX ontworpen om de gebruikerservaring te optimaliseren. Met als onderscheidende feature de Surround LED Bar. Deze LED-lamp rondom het scherm stelt studenten en personeel in staat om snel beschikbare ruimtes vanaf een afstand te vinden. Het apparaat werkt als een verkeerslicht: wanneer de LED-balk rood wordt, is de ruimte bezet. En met een groene LED-balk weet u dat de ruimte vrij is.

Tot slot was het installeren van displays door heel Rijn IJssel een fluitje van een cent. Dat komt allereerst door de Power over Ethernet-functionaliteit van de displays. Hiermee komen internet en stroom uit één netwerkkabel, waardoor het niet meer noodzakelijk was om het elektriciteitsnet van het gebouw uit te breiden. Een uitdaging in dit monumentale pand. En om het af te maken maakten glas- en wandbeugels het eenvoudig om displays op verschillende oppervlakken te installeren die in elke vergaderruimte werden gevonden.De situatie nu bij Rijn IJssel

De dagen van eindeloos zoeken naar een open kamer zijn voorbij, wat veel tijd bespaart en gedoe vermindert. De feedback van het personeel is overweldigend positief, vooral de mogelijkheid om in real-time beschikbare kamers te lokaliseren wordt geprezen. Momenteel zijn er met deze oplossing 50 kamers te reserveren, wat wijst op een verbetering in de operationele efficiëntie van Rijn IJssel.

Plan een demo