Online afsprakenplanner bij Baden+

“De online afsprakenplanner is een ontzettend belangrijke tool voor Baden+”, zegt Daphne Lenssinck, Online Marketing Specialist bij Baden+. Baden+ is een soft franchiseformule voor sanitair speciaalzaken met ruim 40 winkels in Nederland Het marketingteam van Baden+ ondersteunt de lokale winkels bij hun marketingactiviteiten. “Een afspraak is de ultieme conversie voor de lokale winkels.”

Leestip: Makkelijk en snel winkelen op afspraak mogelijk maken


Multi-website

Baden+ heeft een multi-website. Een landelijke website, met voor iedere winkel een lokale variant. Met een eigen logo, kleuren en persoonlijke benadering: de showroom en foto’s van de mensen die er werken. “Het is belangrijk dat winkels hun eigen identiteit behouden. Ze vallen onder de Baden+ paraplu, maar het zijn vaak familiebedrijven”, vertelt Daphne Lenssinck. “Wij ondersteunen ze met een compleet marketingpakket, via alle kanalen die passen bij onze doelgroep. Landelijk en lokaal, via de eigen website, waar wij alle activiteiten voor onze rekening nemen.”

Online afspraken en conversie naar winkels

“Wat wij online willen bereiken, is zo veel mogelijk bezoek aan onze lokale winkels creëren”, zegt Daphne. “ De afsprakentool van Reflex Online is daarbij een belangrijk middel. Het is dé tool waarmee wij sturen op conversie naar de winkels. In 2018 hebben we een nieuw website gebouwd en de tool naar alle winkels uitgerold. Uit een eerdere pilot bleek dat het succesvol was, makkelijk in gebruik en een goede service voor de consument wanneer hij een afspraak wil maken.”

Ook in de huidige Coronatijd blijkt Reflex Appointment een handige tool. “Natuurlijk is het handig voor het geval je niet te veel mensen tegelijkertijd in de winkel wilt hebben. En we hebben recent een videobel-optie geïmplementeerd”, vertelt Daphne. “Dat werd snel uitgerold en hebben we grondig aangepakt, compleet met adviesdocumenten voor de winkels, zodat zij ermee vooruit kunnen.”