Een werkplek en flexplek systeem: slim flexen op kantoor

We hebben de afgelopen tijd geleerd dat de rol van kantoor gaat veranderen. Daar schreven we ook een uitgebreid blog over, op basis van diverse onderzoeken. Bedrijven kunnen de nodige stappen zetten om toekomstbestendig te zijn. Voldoende ruimte op kantoor, ondanks minder beschikbare werkplekken bijvoorbeeld. Dit kunt u realiseren met behulp van een werkplek en flexplek systeem, dat binnen een week klaar is voor gebruik. Hoe werkt een werkplek systeem? Wie kan hem gebruiken? En hoe kunt u snel opstarten en beginnen met reserveren?

 Lees alle ins & outs over ons werk / flexplek systeem.


Een laagdrempelig werkplek en flexplek systeem

Er wordt meer thuisgewerkt, werktijden zijn flexibel en veel wordt online gepland. Daardoor zal er minder ruimte op kantoor nodig zijn en dus minder plek beschikbaar. Reflex Workplaces is eenvoudige software waarin u makkelijk werkplekken kunt beheren en reserveren. Dit kan simpel en snel op de computer, een tablet of via de mobiele app. De software is startklaar en zeer gebruiksvriendelijk. We connecten indien gewenst met uw Active Directory of Microsoft 365 omgeving, zodat beheerders niet alle medewerkers hoeven aan te maken en inloggegevens te beheren. Zo regelt uw organisatie alles vanuit één ‘workplace’. U heeft geen schermpjes, pucks of zuilen nodig om ons werkplek en flexplek systeem te kunnen gebruiken.

In 3 snelle stappen bent u good to go:


Stap 1: het intakeformulier

Voordat we een offerte op maat kunnen maken, vragen we u om ons intakeformulier in te vullen. Op basis van uw wensen en behoeften, bepalen we vervolgens hoe we Reflex Workplaces het best kunnen inzetten.


Stap 2: de software inrichten

Is de offerte akkoord? Dan richten we Reflex Workplaces op maat in. Hierin kunnen werkplekken worden aangemaakt, beschreven en gereserveerd. Inclusief (3D) plattegronden. U bepaalt zelf wie toegang heeft tot welke werkplek.


Stap 3: online werkplekken

Als alles juist is ingericht en we de nodige tests hebben uitgevoerd, is het zaak om de medewerkers te informeren. Het is nu mogelijk om werkplekken te reserveren via een app op de telefoon of een browser op de PC. In de beheermodule zijn rapportages beschikbaar over de bezettingsgraad.


 Leestip: Werkplekken reserveren via een app


Eenvoudig locaties en plattegronden toevoegen

Naast werkplekken aanmaken, reserveren en weer vrijgeven heeft u ook de mogelijkheid om locaties en plattegronden toe te voegen. Hiermee kunnen collega’s en klanten de werkplek beter herkennen, of de route bekijken. U bepaalt zelf wie toegang heeft tot welke werkplek. Wilt u locaties en plattegronden toevoegen aan uw werkplek en flexplek systeem, maar komt u er zelf niet uit? Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag.

Makkelijk werkplekken en flexplekken reserveren

Veel bedrijven denken dat het opzetten van een werkplek en flexplek systeem ingewikkeld is en veel tijd kost. Tijd die er lang niet altijd is. Reflex Workplaces is een plug & play systeem, die binnen een week helemaal klaar is voor gebruik.

Wij hebben onze software zo ontwikkeld dat het eenvoudig in gebruik is voor iedereen in de organisatie, toegankelijk is en weinig tijd kost als het gaat om beheer. U hoeft als werkgever geen hardware aan te schaffen zoals: schermpjes en IoT-hubs. En met enkele klikken zien gebruikers welke werkplek vrij is en kunnen zij deze direct boeken. Zie zelf hoe makkelijk het is in ons online voorbeeld.

Meer weten over Reflex Workplaces? Vul dan het formulier in op deze pagina en dan nemen wij direct contact met u op. Of vraag direct een gratis en vrijblijvende online demonstratie aan.