Werken bij Reflex Online: “Iedere dag staat in het teken van ontwikkeling en optimalisatie”

De RoomManager van Reflex Online is er natuurlijk om het leven van gebruikers te vereenvoudigen. Achter de schermen werken onze mensen dagelijks keihard om dit voor elkaar te boksen. Werken bij Reflex Online, aan het woord: Christiaan van Halewijn, die elke dag een nieuwe uitdaging vindt in dezelfde baan!

1. Wie is Christiaan van Halewijn?

Christiaan is een goedlachse, spontane en sportieve jongeman uit de Randstad. Inmiddels bijna 32 jaar en samenwonend met mijn vriendin. Wij verwachten in de loop van dit jaar ons eerste kindje.


2. Waarom werk jij graag voor Reflex Online (RoomManager)?

Ruim 1,5 jaar terug ben ik via via (LinkedIn) in contact geraakt met Frans de Wit, eigenaar van Reflex Online. We hadden direct een klik en hij wist mij te enthousiasmeren om van Reflex RoomManager een een succes te maken. Daar zijn wij hard mee op weg. Iedere dag staat in het teken van ontwikkeling, optimalisatie en sales - waardoor geen dag hetzelfde is. Dit geldt ook voor mijn persoonlijke weekindeling - die voornamelijk bestaat uit het opvolgen van leads, het geven van demonstraties van onze modules, het uitbrengen van offertes en opstellen en opvolgen van contracten. Ook in die volgorde 😉 Demonstraties verzorg ik op locatie en vanuit huis, waardoor ik bij veel bedrijven over de vloer kom. Die diversiteit spreekt mij heel erg aan!


3. Waarom bedrijven ‘jouw product’ inzetten?

Bedrijven maken gebruik van onze modules/oplossingen wanneer zij tijdens het reserveren van ruimtes en andere objecten tegen dingen aanlopen. Dit kunnen uiteenlopende redenen zijn, waar ik er een aantal van zal benoemen:

  • Men heeft momenteel geen overzicht in wie wat heeft geboekt en in welke ruimte zit, met onze oplossing(en) wel
  • Medewerkers zelf snel een eenvoudig ruimtes laten reserveren door laagdrempelige reserveringsmodule (via laptop, tablet en mobiele telefoon)
  • Het niet komen opdagen van medewerkers na een gedane reservering van een ruimte en dit willen tackelen (no-show meten)
  • Naast een ruimte reserveren ook direct extra’s bijboeken als koffie, thee en lunch
  • Met meerdere bedrijven in één gebouw en daardoor vanuit één systeem/agenda de aanwezige ruimtes willen reserveren en beheren
  • In het geval van zaaldisplays: moderne en professionele uitbreiding op het reserveren van ruimtes via Outlook en Office365

Dus er zijn flink wat scenario’s denkbaar waarin het interessant is voor een bedrijf om met ons in contact te treden 😊


4. Wat doe jij graag in je vrije tijd?

Zelf ben ik geen stilzetter en altijd wel bezig. Ik ben een aantal keren in de week in de sportschool te vinden. Daarnaast speel ik ook nog tennis. Voorheen altijd gevoetbald, maar na blessures en operaties heb ik dit ingeruild voor tennis. Verder houd ik heel erg van gezelligheid om me heen. In eerste instantie met vrienden en vriendinnen en van daaruit worden leuke uitjes ondernomen. Van een hapje eten buiten de deur tot weekendjes weg!


5. Waar word je blij van?

Dat is een hele goede vraag en toch lastig om te beantwoorden haha. Als mensen en personen om me heen blij en tevreden zijn, of dit nou in familiaire kringen is of werkgerelateerd, dan ben ik ook een blij man. Ik probeer altijd een stap extra te zetten voor iedereen, dat geeft mij zelf een blij en prettig gevoel. Daarin kan je je als persoon onderscheiden.


Werken bij Reflex Online

Meer informatie over Reflex RoomManager of werken bij Reflex Online? Bel 0345 630 123 of stuur een mail naar: info@reflex-online.com.